Seungri, V.I ♥

Annyeonghaseyo~!
Le Seungri's GF


Welcome to V.I wife's Diary™ . You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or i call My Otomen to kill you!.

Status : Welcome Peeps !

Home About Linkies Stuff
Assalamualaikommm,♫♪
Hit on my twitter ♂!


Hi There , This is Seungri's wife Official Diary™

Credits

Basecode: SitiSyuhadah.
Full edit: JiMinnie
Re-Edit by: CikMing's

TIPS BERHENTI MEROKOK ;/
1. Banyakkan minum air.
Banyakkanlah minum air. Lagi elok, gunakanlah straw (penyedut minuman). Kaedah ini dicadangkan oleh Dr Brunilda Nazario dari University of New Mexico. Katanya dengan  menghisap air menggunakan straw, sejenis bahan kimia dopamine akan dirembeskan dan ini akan mengurangkan stres dan depresi kita. Kurangnya stres akan membantu anda untuk menghilangkan rasa untuk kembali merokok. 2. Memberus gigi anda secara kerap.
Ini penting kerana apabila anda sering memastikan kebersihan gigi anda terjaga, anda secara langsung akan menghilangkan keinginan anda untuk menghisap rokok.3. Cari zon selamat anti merokok.
Carilah tempat di mana anda rasa selamat dari pengaruh yang membuat anda kembali rasa untuk merokok. Di perpustakaan, dalam rumah, atau mana-mana sahaja.


4. Catat segala sebab anda mahu berhenti merokok.
Ini juga penting. Tampallah di dinding rumah, pejabat atau mana-mana lokasi yang selalu anda nampak. Ingatlah anak-anak, isteri dan keluarga. InsyaAllah anda akan lekas sedar.5. Aktifkan gaya hidup anda.
Kalau boleh, lakukanlah aktiviti riadah sekerap yang mungkin. Riadah biasanya akan menghilangkan stres anda, juga melupakan anda kepada merokok. Berjoging, bersiar-siar di taman pun okay. Lebih kerap anda lakukannya, lebih mudah untuk anda lupakan tabiat merokok.6. Letakkan sesuatu makanan di dalam mulut.
Makanlah apa-apa yang sesuai sebagai ganti kepada rokok. Gula-gula, makanan ringan atau apa-apa sahaja. Teknik ini dah ramai pun orang buat, dan ternyata amat berkesan.


7. Sentiasa mengawal mood.
Yang ini sangat penting. Kawallah mood anda. Biasanya orang akan kembali merokok apabila dia rasa stress. Jadi cuba kawal emosi anda. Gembirakanlah diri anda semampu mungkin.8. Kuatkan semangat dan kesabaran
Yang last ni sangat-sangat penting,. Dalam kita melakukan apa pun sahaja kerja, mesti kena kuat. Sabar itu nombor satu. Maka kuatkanlah azam anda. 


p/s by SIGADISNERD : SELAMAT MENCUBA !